×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/sapnaco/public_html/selimovici2/images/2013/dzenaza

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2013/dzenaza

Dženaze

Klanjana dženaza braći Zulić

 

 

Prije ikindije- namaza tijela su donešena do mjesnog mesdžida, a nakon ikindije na rukama navijačke grupe iz Kalesije prenešena do obližnjeg mezarja. Tišina, jecaji, šapat dova, pogledi puni nevjerice i bola, ali i velika discipliniranost oko 3000 učesnika dženaze je bilo ono po čemu se ova dženaza pamti. Iz rodnog Motova pristiglo je na desetine komšija, kao i iz Mahmutovića, gdje je rođena njihova majka i drugih naselja općine Sapna. Dženazu je obavio Mehmed ef. Šahmanović, imam u džematu Donji Križevići čiji su članovi porodica Zulić.

Želja njihovog oca je bila da prvi u mezarove ubaci nekoliko lopata zemlje, što je ispoštovano. Njegovo dostojanstveno držanje tokom ovog obreda je za čuđenje, ali i pouku. Nakon proučene dove otac se zahvalio imamima MIZ Zvornik i Kalesija na dolasku kao i svima koji su došli na dženazu. Svi smo mu poželjeli puno sabura a merhumima oprost grijeha i milost od Allaha.

 

RAHMETULLAHI +ALEJHIMA RAHMETEN VASI'ATEN!

 

{gallery}2013/dzenaza{/gallery}

Broj pregleda članaka
4717803

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga