Aktivnosti u džematu

PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE NOVE 1431. HIDŽRETSKE GODINE

djecu od 0 do 15 godina. Da je ova praksa duboko zaživjela i među starijima pokazuje primjer nekoliko naših džematlija koji su se dobrovoljno uključili u kupovinu paketića za najmlađe. Planira se kupiti 100 paketića, a od sada su se ovoj akciji priključili: Garibović Muzijet, Alma i Nijaz doktor, Husić Kasim, Fata i hadži- hanuma Husić Mejra, Selimović Nurija i Derva, dr. Selimović Hazim, Zehrina i Selim, Nukić Senad i Sabina, Memić hadži Ibrahim, Sumedin i Fatima, Hodžić Ismet. Nadam se da će se i drugi na njih ugledati. Posebno se oko ovoga potrudio Husejnović Velid sa suprugom Rusminom, koji je kupio skoro sve artikle za 35 paketića.

 

Posebnu zahvalnost ovom prilikom iskazujemo članovima Mektebskog odbora u sastavu: Hariz ef. Pašić, Irfan Mustafić, Adisa i Zehrina Selimović, Sabina Nukić, Alma Garibović, Mevlija Junuzović i Fatima Memić, koji su bili inicijatori ovog hajirli posla kao i prvi donatori.

Podjela paketića je zakazana za srijedu, 16. decembra u 15,30 sati u džamiji. Pozivamo djecu i roditelje da prisustvuju podjeli paketića.

Nadamo se da će ova praksa u našem džematu trajati dugo godina. Amin!

Broj pregleda članaka
4717633

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga