×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/sapnaco/public_html/selimovici2/images/2010/hadž

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2010/hadž

Muslimani, Bošnjaci i svijet

PRVE HADŽIJE DANAS STIŽU U SARAJEVO

krenuće i druga grupa hadžija koji su putovali avionom a njihov dolazak na sarajevski aerodrom je planiran za 18:20 sati.

Preostale hadžije koje putuju avionom iz Džedde će krenuti sutra (23.11) u dva leta sa dolaskom na tuzlanski aerodrom, dok će posljednji let sa našim hadžijama biti iz Džedde u srijedu (24.11) sa dolaskom na sarajevski aerodrom.

Prema Bosni i Hercegovini krenule su i hadžije koje su ove godine putovale autobusima. Prvi konvoj sa hadžijama (konvoj koji krenuo iz Tuzle) je iz Mekke krenuo u subotu (20.11), a dolazak u Bosnu i Hercegovinu planiran je 27. novembra. Hadžije iz ovog konvoja danas će boraviti u Siriji gdje će obići Damask, odakle će nastaviti put prema južnoj granici Turske.

Hadžije iz drugog konvoja (konvoj koji je krenuo iz Sarajeva) prema Bosni i Hercegovini su krenule jučer a njihov dolazak u Sarajevo planiran je za 28. novembar. Hadžije će danas boraviti u Jordanu gdje je i planirano noćenje, a nastavak puta prema Siriji planiran je za sutra.

Prema riječima Nezima Halilovića Muderrisa, rukovodioca Ureda za hadž, sve hadžije se osjećaju dobro i spremne su za predstojeći put prema Bosni i Hercegovini

{gallery}2010/hadž{/gallery}

Broj pregleda članaka
4783907

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga