Teme iz Islama

KUR'AN I NAUKA ( 2. DIO )

Allahovu nagradu i zadovoljstvo - na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tle. Tako su opisani u Tevratu. A u Indzilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijača - da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku. (sura Al-Fath, 29. ajet)

Kad god bi Allahov Poslanik, sallalahu alejhi wesellem, bio zabrinut zbog nečega, pozvao bi Bilala i rekao mu: "Olakšaj nam (molitvom), o, Bilale!" I Bilal bi onda zaučio ezan, poziv na namaz.
Posljednja istrazivanja sprovedena u Egiptu u Local Radiation Technology Centru otkrila su da padanje ničice pred Allahom, subhanehu we te’ala, čovjeka oslobađa fizičke boli, psihičke napetosti i ostalih bolova. Biolozi i specijalisti za radijaciju hrane koji rade u Centru pod nadzorom dr. Muhammeda Diaa Hamada otkrili su da padanje ničice smanjuje umor, napetost, glavobolju, nervozu i ljutnju. Padanje ničice također igra značajnu ulogu u smanjivanju rizika obolijevanja od raka.
Istrazivači su utvrdili da su ljudi izlozeni velikoj radijaciji i većinu svog zivota provedu usred elektromagnetnih polja i medija, što negativno utječe na ćelije organizma, uzrokujući umor i iscrpljenost. Ali, padanje ničice pred Allahom, subhanehu we te’ala, pomaze organizmu da se oslobodi ovog velikog naboja koji uzrokuje bolesti modernog doba kao što su glavobolja, grčevi mišića, spazma vrata, umor i iscrpljenost, kao i zaboravnost i rasijanost. Oni ističu da se povećavanjem naboja magnetnog polja bez praznjenja pogoršava njihovo stanje i čini ih slozenijim jer uzrokuju poremećaje u mehanizmu ćelija i oštećenja njihovih funkcija i paralizraju njihovu interakciju s vanjskim okruzenjem. To za posljedicu ima porast kancerogenih tumora i deformacije fetusa. Naučnici su dokazali da padanje ničice predstavlja kontakt s tlom koji pomaze praznjenje viška naboja i oslobađanje organizma od njega, kao i redukciju uzimanja lijekova i analgetika koji mogu imati nezeljene popratne pojave.
Egipatski naučnici su potvrdili da proces oslobađanja počinje dodirivanjem čela i tla, kao kad se pada ničice, pri čemu pozitivni naboj prelazi s ljudskog tijela na negativno naelektrisano tlo. Tako se tijelo oslobađa viška naboja. Prilikom padanja ničice čovjek koristi više dijelova tijela i to: čelo, nos, dlanove, koljena i nozne prste što olakšava i pojednostavljuje proces oslobađanja.
U drugom veličanstvenom otkriću naučnici su došli do spoznaje da se oslobađanje elektromagnetnog naboja iz ljudskog tijela pri padanju ničice događa ako je osoba okrenuta u pravcu Mekke, a to je tačno onaj polozaj i pravac u kojem se nalaze muslimani dok klanjaju, okrenuti prema Kibli, tj. Kabi u Mekki.
Naučnici to objašnjavaju činjenicom da se Mekka nalazi u centru svijetu i da se ona nalazi na sredini Zemlje (a ne Greenwich kako se obično smatra). Okretanje prema centru Zemlje, prema Kabi, predstavlja idealnu poziciju za oslobađanje naboja, a to znači i oslobađanje od briga i uzivanje nakon toga u duhovnoj radosti - a to je tačno ono što muslimani osjećaju nakon namaza/molitve.
Broj pregleda članaka
4784006

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga