Muslimani, Bošnjaci i svijet

PORUKA INTELEKTUALNIM PATULJCIMA

današnjice.
Kada mu se obratite sa riječima uvažavanja, što itekako zaslužuje: "Uvaženi Šejh ef.!", on odmah traži istigfar i moli Allaha da mu oprosti i napominje: "Ene Talibu-l-'ilmi!" / "Ja sam samo tragalac za znanjem, ja nisam šejh niti učenjak"!, a znao je desetine i desetine hiljada...i više...hadisa od Allahovog Poslanika, s.a.v.s, sa svim njegovim prenosiocima...i opet takva skromnost!!!
A ovi neki naši fb. prijatelji, pokupili sa googla i interneta nekoliko predavanja i postali "muftije", sve znaju: i ko je pravi i ko je krivi; i koja je ispravna a koja nije ispravna akida; i ko će u džennet i ko će u džehennem!!!
Kada ih uporedim sa velikim šejhom Abdulakdirom, pa za njih reći da su "INTELEKTUALNI PATULJCI" je, ipak, malo!!!!!
Zato oni koji ne vide dalje od nosa, neka ih neko podigne da pogledaju veličine kakav je bio šejh Abdulkadir i drugi velikani, kako bi se okanili svoga "sveznanja"!!!!

ISKRENO PRIZNANJE

Kada vidim šta intelektualni patuljci i zakržljali umovi govore na fb., istog moneta mi dođe da zauvijek napustim ovu mrežu.
Međutim, znajući da većina naših fb. prijatelja želi čuti i afirmirati istinu i da iz njihovih srca izbija ljubav, a ne mržnja, prema ljudima, onda čvrsto ostajemo na fb., koristeći ga, u afirmiranju dobra, univerzalnih i islamskih vrednota, šireći ljubav i razumijevanje među ljudima!!!
Džahila će uvijek biti, a samo se znanjem, istinom i praštanjem možemo boriti protiv zakržljale svijesti i glupih "sveznalica".
Upravo tim metodom, Allahov Poslanik, s.a.v.s., je iskorjenio džehl, grijehe i anomalije koje su dominirale Arabljanskim poluotočjem!
Dakle, svjetlom znanja, otjerajmo ove spodobe i mrak džehla!!! Jer, gdje je mrak, kada se svjetlo upali!!!???

Dr. Šefik Kurdić
Broj pregleda članaka
4262571

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga