Aktivnosti u džematu

POČELE AKTIVNOSTI NA PROŠIRIVANJU MESDŽIDA U JUSIĆIMA

i nastoje da dane odmora provode u njemu. Posebno su za život u Jusićima zainteresovani Jusićani koji žive u inostranstvu. Nastoje da pomognu onima koji tu žive. U tom pravcu oni su pomogli izgradnju šehidskog obilježja, pomogli ograđivanje mezarja, kao i na druge načine. Na tome se nije stalo, jer su na inicijativu Jusićana koji žive i rade u inostranstvu ovih dana pokrenute aktivnosti na proširivanju mjesnog mesdžida. Dosta je onih koji su spremni uložiti dio svoga imetka u ovaj vjerski objekat i tako postati vakifi našega džemata. Na sastanku Džematskog odbora i džematlija Jusića sinoć je (10.3.2012.) izabran i građevinski odbor u sljedećem sastavu:
Latifović Omer- predsjednik,
Mustafić Muharem- blagajnik
Hodžić Ismet,
Muratović Husejn,
Hasanović Esmir,
Hasanović Melvir i
Islamović Adel.
Odmah je zakazan sastanak s predsjednikom MIZ Zvornik, prof. Mustafom ef. Muharemovićem na kojem će članovi biti upoznati sa procedurom koju treba ispoštovati da sve na kraju bude u najboljem redu.
Na sinošnjem sastanku već je obećana i prva veća donacija što treba biti dobar znak da će ovaj posao biti uspješan. Neka ovaj slučaj bude primjer i drugima da pomognu dogradnju našega mesdžida, a o svim aktivnostima oko radova bićete, ako Bog da, na vrijeme obevještavani putem stranice našega džemata.
Neka Uzvišeni Allah uveća imetak i podari lijepo zdravlje i napredak onima koji ulažu svoj imetak na Pravome putu.
                                                                 Hariz ef. Pašić
altaltaltaltaltalt
Broj pregleda članaka
3853611

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga