×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/sapnaco/public_html/selimovici2/images/2014/turbe

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2014/turbe

Aktivnosti u džematu

PRVA OVOGODIŠNJA INVESTICIJA JUSUF EF. LATIFOVIĆA U NAŠEM DŽEMATU

starim šehidskim mezarovima nad kojima je svojim sredstvima izgradio turbe. Pored turbeta u su i mesdžid i šehidska česma. Obzirom da je turbe otvorenog tipa, dosadašnji platneni pokrov je uništen kako od sunca tako i od kiše i snijega. Prilikom nedavne posjete našem džematu odlučio je da se taj pokrov zamijeni nečim što je trajnije,  ali i što će se donekle uklopiti u ovaj ambijent. Tom prilikom je obećao finansirati materijal, izradu i ugradnju novih pokrova.

Pored ovog hajirli djela ove godine stipendira više učenika i studenata, sponzorira našu internet stranicu džemata, sve troškove mevluda u džamiji, troškove čišćenja svih 7 mezarja, dvostruko veći iznos članarine... Neka Allah dž.š. Jusuf ef. i njegovoj porodici podari dug život, lijepo zdravlje i ukabuli im ova i druga hajirli djela. Amin!

{gallery}2014/turbe{/gallery}

Broj pregleda članaka
4580501

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga