Mekteb

DJEČIJA RADOST NA DIVIČU, TURNIR POLAZNIKA MEKTEBA

održava malonogometni turnir polaznika mektebske nastave, koji su učenici osnovnih škola. Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo 26 ekipa iz isto toliko džemata. Postrojavanje ekipa izvršeno je u 9,00 sati na igralištu za mali nogomet na Diviču. Nakon što je glavni imam MIZ Zvornik hadži Nurija ef. Čikarić, profesor islamskih nauka, poselamio učenike i zaželio sve najbolje u toku igara, moglo se početi sa prvom utakmicom. Planirano je da se turnir završi u toku dana.

 

Zbog kiše koja je trusila gotovo cijelo vrijeme, završena je samo prvo kolo, nakon čega je u igri ostalo 13 ekipa koje će nastaviti sa takmičenjem u nedjelju, 18. 04. 2010. u 11,00 sati na igralištu u Kraljevićima.

Turnir se otvorile ekipe domaćina „Divič“ i našeg džemata „Selimovići- Mahmutovići- Jusići“.

U trinaest utakmica postignuto je 40 golova, u regularnih petnaest minuta koliko je trajala utakmica.

Evo i rezultata:

DIVIČ : SELIMOVIĆI-MAHM. 0:5

ĐULIĆI : SAPNA 2 : 3

JOŠANICA : NEZUK 0 : 0 ( PENALI 5 : 6 )

KLISA : ZVORNIK 8 : 1

GLUMINA – KUZLUK 1 : 0

G. KRIŽEVIĆI – ŽUJE/ŠARCI 0 : 2

G. KAMENICA – KRALJEVIĆI 0 : 3

RAVNE – ZESEOK 0 : 1

D. KRIŽEVIĆI – SNAGOVO 4 : 1

KOVAČEVIĆI – VITINICA 0 : 0 ( PENALI 3 : 2 )

GRBAVCI – GODUŠ 0 : 5

DRINJAČA – KULA GRAD 0 : 2

NOVO SELO – MEĐEĐA 0 : 2

za sve učesnike MIZ Zvornik je obezbijedio obroke i sokove. Ovo je i pored kiše bio jedan veoma zanimljiv i lijep dan za polaznike mektebske nastave, što ćemo, ako Bog da, praktikovati i narednih godina. Ovom prilikom pozivam ljude koji mogu pomoći svojim džematima da za polaznike mektebske nastave obezbijede jednoobraznu opremu, jer je dosta džemata to već i učinilo.

Naš džemat je takvu opremu dobio kao poklon od podrinjaca koji rade u Gmundenu u Austriji, Karić Seada, Hamdije i Avde, kao i Junuzović Safeta kojim se ovom prilikom zahvaljujemo. Kad vele da dijele i drugima nek im Allah uveća njihovu nafaku. Amin!

Da je oprema koju su nam poslali prije tri godine i dalje u funkciji uz zahvalnost poklanjamo vam fotografiju naše ekipe sa ovog turnira.

DA SE DJECA UDOBNO I SIGURNO PREVEZU DO DIVIČA POBRINUO SE DŽEMATSKI ODBOR I PREDSJEDNIK MZ JUSIĆI, GOSP. MUJO MUSTAFIĆ.

 

 

Broj pregleda članaka
3853645

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga