×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/sapnaco/public_html/selimovici2/images/2016/mekspo

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/mekspo

Mekteb

Sportski susreti polaznika mekteba

Takmičilo se u dvije discipline: mali nogomet i odbojka. Postrojavanje ekipa obavljeno je ispred škole u Vitinici u 8:30 sati. U svom obraćanju glavni imam prof. Haris ef. Mustajbašić je naglasio da je i u ovome kao i u svemu u životu pobjednik onaj ko se strpi u srdžbi i pozvao polaznike na fer natjecanje i brigu o članovima "protivničke" ekipe. U 9:00 sati počela su nadmetanja u obije kategorije. Ekipa našeg džemata prvu malonogometnu utakmicu igrala je protiv Đulića a razeultat je na kraju bio 1:0 za našu ekipu. U drugom kolu naši polaznici su igrali sa ekipom Glumine. Nakon 1:1 u regularnom toku izgubili su na penale (0:1). Više uspjeha na sportskom takmičenju postigle su djevojčice koje su igrale odbojku.

 

Prvo kolo: Selimovići-Kovačevići 2:1

Drugo kolo: Selimovići-Nezuk 2:0

Treće kolo: Selimovići-Glumina 2:0

Četvrto kolo: Selimovići-Kraljevići 0:2

U utakmici za treće mjesto Ekipa našeg džemata je poražena od D. Križevića sa 2:0, pa su na kraju završile kao četvrtoplasirane. Ono što je svakako najvrijednije u svemo je lijepo ponašanje kojeg našim polaznicima nije falilo pa je džemat i to adekvatno nagradio obezbijedivši im omiljeni ručak.

Pobjednici u malom nogometu su polaznici iz Vitinice, a u odbojci iz Kraljevića.

{gallery}2016/mekspo{/gallery}

 

 

Broj pregleda članaka
4580498

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga