×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/sapnaco/public_html/selimovici2/images/2015/hatmedanska

×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2015/hatmedanska

Muslimani, Bošnjaci i svijet

HATME U DŽEMATU SABUR U DANSKOJ

obavljena je svečanost povodom polaganje hatmi za četvoro polaznika mektebske nastave među kojima su i dva brata Mujčinović koji su rodeni na prostoru MIZ Zvornik. Njihova majka Advija (djevojačko Avdic) rođena je u Jusićima, a otac Mujčinović Osman  rođen je u Nezuku.

 

Njihov stariji sin, Mujčinović Avdo rođen 1997. u Nezuku je  učenik 2. Gimnazije u Randersu (Danska), a redovnost u mektebu nije mu smetala da ocjene i školi budu prosjek 10.

Mlađi sin Mujčinović Faris rođen je 1998 selo Nezuk.  Učenik je  1. Gimnazije u Randers a i on je kao i brat u školi sa prosjekom 10.

Na svečanosti su pored imama iz danske bili i gosti iz BiH, mladi učač ilahija Bilal Zukan (13 godina) i njegov otac Abdurahman ef.

Muallim ovih momaka je hadži Kadrija Pitarević. Četvero je položilo hatmu a sedamnaest njih su na putu da završe do kraja godine.

Imami koji su bili u komisiji su Rašid ef. Malagić, prof. Muhamed ef. Strika i Muamer ef Krdžić.

Majka ovih vrijednih momaka Advija je bila polaznik mekteba u našem džematu u Jusićima kod Muharem ef. Čanića koji nam je ovom prilikom dostavio potrebne informacije i fotografije na čemu mu najiskrenije zahvaljujemo. 

{gallery}2015/hatmedanska{/gallery}

Broj pregleda članaka
3860948

© 2019 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio Bećirović | Pokreće Joomla CMS

Pretraga