ČEDOMIR JOVANOVIĆ - BIH JE VJEČNA

atka Mladića, Jovanoviću je pored hapšenja puno bitnija istina o Mladiću. Deklarativno usvojena rezolucija u parlamentu Srbije o genocidu u Srebrenici nije dovoljna. "Meni je drago što divni ljudi u Beogradu koji me podržavaju znaju šta je istina. Ja sam i prije govorio da ne mogu biti dobar Srbin ako nisam i Bošnjak i Hrvat, i ne mogu biti dobar čovjek", izjavio je Jovanović. Govoreći o susretima predsjednika Tadića i jqgfkipovića, kazao je da je "bolje da se ljube nego da bude ono što je prije bilo". Kada govorimo o Sandžaku, moram reći da su Bošnjaci uvijek bili lojalni građani Srbije. Muftija Zukorlić govori ono što narod od njega želi da čuje, tvrdi Jovanović. Ljajić i Ugljanin žrtve su svoje sopstvene politike, oni su žrtvovali ljude, one koji su ih izabrali, a od Beograda nisu ništa dobili dok su Sandžak izgubili, izjavio je Jovanović u Centralnom Dnevniku na TV1. Društvo za zaštitu i promociju kulture "Klepsidra" Sarajevo organiziralo je u subotu uvečer u Narodnom pozorištu manifestaciju "Sarajevo kojeg više nema - sačuvati od zaborava", koja ima namjeru doprinijeti većem vrednovanju kulture u društvu kao i djela Isa-beg Ishakovića, utemeljitelja Sarajeva. Nagrada Isa-beg Ishaković u kategoriji međunarodni doprinos razvoju kulture i kulturne baštine grada Sarajeva uručena je lideru srbijanske opozicije Čedomiru Jovanoviću.

(Vijesti.ba)

• Broj pregleda članaka 4945825

© 2025 Džemat Selimovići - Mahmutovići. Sva su prava pridržana.  Uredio POINTstudio | Pokreće Joomla CMS

Pretraga